BPT "Onder de Bomen"

Alfacheque

bloemblaadjes

Vanaf 1 oktober biedt de gemeente Waalwijk inwoners met een indicatie voor Hulp bij de Huishouding een extra mogelijkheid aan: de Alfacheque.
De twee bestaande mogelijkheden om de hulp bij de huishouding te regelen, het persoonsgebonden budget (PGB) en hulp in natura via een zorgaanbieder, blijven onveranderd. De gemeente heeft afspraken gemaakt met de WML voor de uitvoering van de Alfacheque. Dit gebeurt via de uitvoeringsorganisatie Alfacheque Langstraat.

Hoe werkt de Alfacheque? Wanneer een klant een indicatie heeft voor Hulp bij de Huishouding, kan deze kiezen voor de Alfacheque. Voor bemiddeling met een (nieuwe) alfahulp kan een beroep gedaan worden op de organisatie Alfacheque Langstraat. De klant spreekt zelf af met de alfahulp wanneer en hoe het werk gedaan moet worden, zonder afhankelijk te zijn van een zorgorganisatie en zonder administratieve rompslomp. De klant “betaalt” de alfahulp voor ieder gewerkt uur in de huishoudelijke ondersteuning met een Alfacheque. Wel zo veilig want de klant hoeft geen contant geld in huis te hebben.

De kostprijs voor een alfahulp is lager, wat zorgt voor lagere kosten voor de gemeente en mogelijk ook voor een lagere eigen bijdrage voor de klanten. Inwoners met een indicatie voor Hulp bij de Huishouding ontvangen in oktober een informatiebrief. Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Zorgloket van de gemeente Waalwijk: Taxandriaweg 6, Waalwijk, tel.: 0416 - 683 456. De balie van het Zorgloket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur & dinsdag en donderdag van 9.00 tot 13.00 uur.
  • veiligheid in de buurt
  • sociaal toezicht
  • elkaar helpen bij problemen

schelpen


Naar dewijkpagina op facebook

Naar de facebook pagina van het Buurtpreventie Team
© 2018 Ad van Wel