BPT "Onder de Bomen"

Babbeltruc

bloemblaadjes

Angst, schaamte en soms letsel Babbeltrucs hebben een grote impact op slachtoffers, zeggen steeds meer deskundigen. Ze pleiten voor een serieuze aanpak. Naast het verlies van geld en waardevolle bezittingen veroorzaakt deze vorm van criminaliteit angst, schaamte en soms letsel als gevolg van geweld. Sommige slachtoffers zijn tegetraumatiseerd om gedetailleerd aangifte te doen bij de politie. Daders gaan te vaak vrijuit. Deskundigen, ook bij de politie, vinden dat babbeltrucs beter aangepakt moeten worden. Ze willen een registratie waardoor het probleem inzichtelijker en overzichtelijker wordt.

Beste Waaksdeelnemers,

Afgelopen week zijn er in Waalwijk een tweetal babbeltrucs gepleegd. Deze hebben zich afgespeeld op respectievelijk Burg. Teijssenlaan en de Wilhelminastraat te Waalwijk. Beide babbeltrucs vonden plaats op 8 mei 2015 tussen 14.15 en 15.00 uur.

Daarnaast hebben een tweetal vrouwen in de Wijnruitstraat aangebeld op zondag 10 mei 2015 omstreeks 22.00 uur. Zij hadden een bosje bloemen voor de buren bij zich, die niet thuis zouden zijn.

Heeft u iets verdachts gezien in deze omgeving, vragen wij u dat aan ons te melden via 0900-8844.

Ik heb als bijlage een tweetal folders voor u bijgevoegd, om u en uw omgeving te attenderen op babbeltrucs. Hierin staan wat preventietips met betrekking tot babbeltrucs. Wij verzoeken u dit bericht zoveel mogelijk te delen.

Daarnaast heeft zich afgelopen weekend een verdachte situatie voorgedaan op het Unaplein te Waalwijk. Door een van de waaks-leden is dit opgemerkt, welke adequaat de politie heeft gebeld en daar geen moment over twijfelde. Wij danken jullie voor het melden van verdachte situaties!

folder over de babbeltrucs

Voor wie doet U de deur open?

" Met open ogen trappen ze erin: de babbeltruc. Vooral ouderen, ook in deze regio.
Beroofd, verward én beschaamd blijven ze achter. Vaak doen ze geen aangifte en gaan de daders vrijuit. Dat moet veranderen, vinden ze bij de politie.
  • veiligheid in de buurt
  • sociaal toezicht
  • elkaar helpen bij problemen

schelpen

© 2018 Ad van Wel