BPT "Onder de Bomen"

Honden beleid

bloemblaadjes

Hondenbeleid en meer concreet de overlast van hondenpoep is een belangrijk onderwerp voor inwoners. Aanleiding voor het college om nieuwe spelregels te bepalen die deze overlast beperken en anderzijds de hondenbezitter zo goed mogelijk faciliteren. Met het nieuwe beleid wil de gemeente enerzijds de overlast terugdringen en anderzijds de hondenbezitter zo goed mogelijk faciliteren. Wethouder Van Groos: "De ene doelstelling is verbonden met de ander.

Als we goede voorzieningen voor hondenbezitters treffen en hen goed informeren, dan zal de overlast moeten afnemen. Desondanks blijven er natuurlijk baasjes van viervoeters die zich niet aan regels houden. Die krijgen een bekeuring variërend van € 90,- tot € 130,- als zij hierop worden betrapt.


Algemene Plaatselijke Verordening In de door de raad op 11 oktober 2012 vastgestelde Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is al een aantal zaken over hondenbezit vastgelegd:
Honden moeten aangelijnd zijn in de gemeente De hondenbezitter is verplicht uitwerpselen op te ruimen De hondenbezitter is verplicht een middel bij zich te hebben om uitwerpselen op te ruimen. Deze regels staan vast. In de APV staat echter ook vermeld dat het college bevoegd is uitzonderingen te maken op deze richtlijnen.
Hondenbeleid Opgeruimd uitlaten Het college heeft onlangs de raad geïnformeerd over het hondenbeleid in de gemeente Waalwijk Opgeruimd uitlaten. In dit beleid wordt voorgesteld een aantal locaties in de gemeente aan te wijzen waar honden los mogen lopen, te bepalen waar het verboden is voor honden en plaatsen waar de hondenpoep niet hoeft te worden opgeruimd, zgn. hondentoiletten.
  • veiligheid in de buurt
  • sociaal toezicht
  • elkaar helpen bij problemen

  • Beleid gemeente Waalwijk

    schelpen

    © 2018 Ad van Wel