BPT "Onder de Bomen"

Tuco overleg

Tuco overleg is een overleg met de politie en de ondersteunende diensten zoals casade en Contour de Twern om de problemen in Waalwijk te bespreken. • het volgende Tuco overleg 13-02-2017  kort verslag van 11 november jl
  Er werden door de bpt’s geen meldingen gedaan over problemen in de wijk.

  • Buurttoezicht team
  • Buurttoezicht team van start.
  • De groep zal zoveel als mogelijk ingezet gaan worden in de eigen wijken.
  • De leden geven per maand aan hoeveel / wanneer ze ingezet kunnen gaan worden. Inzet is nu 3 a 4 keer per week.
  • Het buurttoezicht team is geen vervanging van de BPT’s
  • Bij belangstelling graag aanmelden bij Werner of Reina


  • Buurtbemiddeling; via Contour de Twern kan men buurtbemiddeling inzetten. Rob gaf aan dat men niet moet aarzelen bij het inzetten hier van omdat de ervaring heeft geleerd dat hoe vroeger men erbij is hoe sneller het probleem is opgelost. Emelie Brekelmans gaf een korte presentatie over buurtbemiddeling. Ze gaf heel duidelijk aan wat ze wel en niet doen, echter is het altijd van belang om eerst met hen in contact te komen om hen te laten bepalen welke casus ze wel en welke ze niet aannemen. Op tijd melden is ten alle tijden cruciaal.
   Inbraken in Waalwijk; Werner gaf aan dat de inbraken in Waalwijk duidelijk waren afgenomen, echter de inbraken in auto’s blijft nog hoog. Hier is een persoon van de politie die hier verder op gaat rechercheren, om zodoende er achter te komen waar ze vandaan komen.

   Verder werd er gesproken over de WhatsApp groepen. Men heeft een simulatie gehouden in Waspik, deze was goed gelukt de dader was snel gepakt. Er waren echter nog wel wat schoonheid foutjes in de communicatie via de WhatsApp. BV. Mensen appten dat ze de dader hadden gezien. Echter verzuimden waar, gaven geen signalement door of gaven niet aanwaar heen hij verdween. Wie interesse heeft om hier bij aanwezig te zijn kan dit bij mij doorgeven, er komt nog volop aandacht in de media om zo ook nieuwe mensen te interesseren.

   Mede door het projeect WAAKS (zie elders op de site) proberen we nog meer mensen te mobiliseren om uit te kijken in de wijk.

   Hieronder ziet u de inbraken in ons gebied van de afgelopen maanden. Mensen meldt u aan voor de WhatsApp groepen, elders op de site voor meer ogen in de wijk.
   De donkere dagen komen er weer aan, dus let goed op.
   Gebaseerd op postcode '5143'

   Postcodegebied     Datum     Type Delict
   5143               17-08-2017     Woninginbraak
   5143               04-08-2017     Poging tot woninginbraak


 • © 2018 Ad van Wel