BPT "Onder de Bomen"

Waaks

bloemblaadjes

Als hondenbezitter bent u onderdeel van een bijzondere groep inwoners. Hondenbezitters zijn dagelijks, vaak op gezette tijden, buiten en lopen vaak een vaste route. Omdat u zo vertrouwd bent met uw eigen omgeving, vallen afwijkende situaties u snel op. Denk bijvoorbeeld aan een onbekend persoon in de tuin van de buren, vreemde mannen die aan auto's rommelen of onbekenden die rondhangen op straat.

Beste Waaksdeelnemers, In Waalwijk, met name in de wijk "De Roef en Zanddonk" zijn in de afgelopen drie dagen diverse autoinbraken geweest. Wanneer men iemand zich verdacht ziet gedragen en/of ophouden bij geparkeerde voertuigen, meldt ons dit via 112, een verdachte situatie. Dit kan al zijn als iemand verhoogde intresse toont in geparkeerde voertuigen en deze nauwlettend in de gaten houdt. De diefstallen vinden met name in de nachtelijke uren plaats en de buit betreft veelal een airbag. Heeft u iets verdachts gezien bel 0900-8844??
Preventietips autoinbraken
Een veilig gevoel begint natuurlijk bij het goed afsluiten van alle portieren van uw auto. Maar u kunt meer doen om uw auto veilig achter te laten.
 • Neem alle waardevolle spullen mee uit de auto.
 • Laat het handschoenenvakje open, zodat men kan zien dat er niets in zit.
 • Berg niets op onder uw stoelen.
 • Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem.
 • Een startonderbreker maakt het snel wegnemen van uw auto onmogelijk.
 • Parkeer uw auto zoveel mogelijk in het zicht en op een goed verlichte plaats.

 • Inbrekers gaan niet met vakantie

  De politie wil het aantal woninginbraken nog verder terugdringen.
  Daarom doen wij in de zomerperiode mee aan de campagne 'Inbrekers gaan niet met vakantie'. Juist in die periode slaan veel inbrekers toe omdat zij weten dat bewoners van huis zijn.
  Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

  Wat kunt ú doen tegen woninginbraken?
  Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, moet u er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Dus alsof het lijkt dat uw woning een bewoonde indruk weergeeft.

  Zet niet op social media dat u op vakantie gaat
  Het is verleidelijk om op social media zoals Twitter, Hyves, Facebook, MySpace of uw weblog met uw vrienden te delen dat u op vakantie gaat. Maar doet u dat niet, want u maakt het inbrekers wel heel gemakkelijk om toe te slaan. Pas ook op met afwezigheidsmeldingen in uw e-mail. Criminelen lezen mee...

  Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen
  Uw buren kunnen een oogje in het zeil houden en ervoor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen, 's avonds de gordijnen te sluiten en die 's morgens weer te openen. Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt het ook 's avond lijkt alsof er iemand in huis is.
  Tijdens de zomercampagne kunt u gebruik maken van de zogenaamde "BURENKAART" via deze link www.politiekeurmerk.nl/downloads/zomercampagne-burenkaart-bewoners

  Bel 112 bij verdachte situaties
  Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of ze zien onbekende personen bij uw huis) direct de politie via telefoonnummer 112 moeten bellen. Deze oproepen vallen onder de hoogste prioriteit van de politie. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

  Voor de thuisblijvers: let op insluipers
  Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren of boodschappen doen. Wees u ervan bewust dat als u naar boven gaat om de was op te hangen men zo binnen kan wandelen. Zorg dat u kunt zien of horen wat er gebeurt. Leg geen kostbare spullen in het zicht. Ga zelf aan de slag met veilig wonen. Want een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak.

  Wat kunt u nog meer doen?
  Er zijn nog veel meer tips en maatregelen om uw woning veilig achter te laten. Naast al deze maatregelen, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels. Wanneer een slot voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen, weet u zeker dat het een prima slot is. Zo'n slot herkent u aan het SKG-logo, 1, 2 of 3 sterren en het teken ®.
  Meer tips Meer tips en informatie over hoe u inbraken kunt voorkomen vindt u op www.politiekeurmerk.nl/preventietips


   schelpen

  © 2018 Ad van Wel